Staračke pjege: koji vitamin ih uklanja?

01.02.2024

U današnjem videozapisu ću Vam preporučiti koji je najvažniji vitamin za uklanjanje starčkih pjega….Što su staračke pjege?Staračke pjege ili jetrene pjege vrlo su česte kod osoba starijih od 50 godina. Ove primjetne smeđe mrlje mogu se pojaviti bilo gdje na tijelu, međutim, lice, ruke, ramena, ruke, vrat i leđa najčešća su mjesta.Staračke pjege nekada su se javljale prvenstveno kod starijih ljudi (otuda i ime “staračke pjege”), a ne toliko kod mlađih ljudi. Sada, međutim, zapravo vidite dobne pjege koje se razvijaju na ljudima mlađim od 50 godina prilično redovito.

Staračke pjege uobičajene su benigne mrlje na koži s jasno definiranim rubovima koje se pojavljuju na licu ili drugim područjima izloženim suncu. Obično su uzrokovane izlaganjem suncu. Drugi izvori UV svjetla, poput solarija, također mogu biti uzrok pojave starčkih pjega. Često se pojavljuju nakon 50-te godine životaa.Ukoliko niste sigurni da imate staračke pjege posjetite dermatologa.
Kad bi htjeli znati što su staračke pjege, rekli bismo im da su one posljedica prekomjerne proizvodnje melanina. Melanin je pigment koji u normalnim uvjetima našoj koži daje prirodnu boju. Kada se na određenim dijelovima kože pojavi višak melanina, pojavljuju se male mrlje poznate kao staračke pjege.
Staračke pjege mogu utjecati na ljude svih tipova kože, ali su češće kod odraslih osoba svijetle puti. Staračke pjege, za razliku od pjegica, koje blijede kad su izložene sunčevoj svjetlosti, ne blijede. Osim UV zraka i izlaganja suncu, pojavi staračkih pjega mogu pridonijeti pušenje, loša prehrana i razni zagađivači u našem okolišu.Kako izgledaju? Ovo su ravna i ovalna područja pojačane hiperpigmenstacije,veličine oko 10-20 mm.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Najnovije

Imaš pitanje, komentar ili prijedlog? 

Javi nam se! Pošalji nam upit putem kontakt forme i odgovorit ćemo ti čim prije. 

Translate »