Acerola:izvanredni prirodni lijek za zdravlje očiju:sprečava glaukom,kataraktu,sljepoću,degeneraciju…

30.01.2024

u današnjem videu saznajte koji čudesni prirodni lijek pomaže zdravlju oka…

Acerola (lat. malpighia glabra i malpighia emarginata) je listopadno drvo koje raste do pet metara visine s crvenim plodovima veličine 1 – 2 cm. Oni su mekani, sočni i blagog okusa. To je tropski grm ili malo drvo iz obitelji Malpighiaceae. Neke od uobičajenih naziva za ovu biljku su acerola trešnja,guarani trešnja,barbadoska trešnja.Postoje dvije vrste Acerola – malpighia glabra i malpighia emarginata – koje potječu iz različitih područja tropskih i subtropskih regija planete zemlje.

Malpighia glabra porijeklom je iz Zapadne Indije i sjeverne Južne Amerike. Malpighia emarginata porijeklom je iz Meksika, Srednje Amerike i sjevernog dijela Južne Amerike.Biljka je uvedena u druge tropske i suptropske zemlje u Americi, uključujući Jamajku, Kubu, Portoriko, južni Teksas i Brazil.Brazil je danas sada najveći svjetski proizvođač ovog voća. Također se uzgaja u dijelovima Floride, Izraela i Australije.

Ovo voće su stoljećima koristili autohtoni narodi Kariba i srednje Amerike.Znanstvena zajednica je nije prepoznala sve do Drugog svjetskog rata.Tih godina u Portoriku je počelo uzgajanje ovoga voća i potaknulo Školu tropske medicine u San Juanu( Portoriko) da istraži zdravstvene blagodati ovoga voća. Osim mnogih kemijskih svojstava,oduševljeni su bili visokom koncentracijom vitamina c,koje je od tada postalo dio mnogih škola diljem zemlje,gdje su djeca mogli brati plodove i poticati svoje zdravlje.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Najnovije

Staračke pjege: koji vitamin ih uklanja?

U današnjem videozapisu ću Vam preporučiti koji je najvažniji vitamin za uklanjanje starčkih pjega....Što su staračke pjege?Staračke pjege ili jetrene pjege vrlo su česte kod...

read more

Imaš pitanje, komentar ili prijedlog? 

Javi nam se! Pošalji nam upit putem kontakt forme i odgovorit ćemo ti čim prije. 

Translate »