Najvažniji mineral za otoke i edme nogu,nožnih zglbova i stopala

29.11.2022

Ubrzani tempo modernog čovjeka, sjedilački način života, loša prehrana, prekomjerna konzumacija lijekova, kronični stres, nesanica i drugi faktori mogu dovesti do nedostatka važnih hranjivih tvari u organizmu. Manjak nutrijenata s vremenom uzrokuje brojne zdravstvene tegobe, a može dovesti i do težih oboljenja. Kalij, kalcij, te vitamini B, C i D moćni su saveznici u očuvanju vašeg zdravlja.


KALIJ je jedan od najvažnijih elemenata u tijelu. Kao elektrolitu, zadatak mu je održavati ispravan napon na staničnim membranama te prenositi električne impulse među stanicama. Na taj način kontrolira rad mišića, uključujući srce, sudjeluje u izgradnji aminokiselina i proteina, mišića i mišićne mase, a zaslužan je i za pravilan mišićni tonus. Također pomaže eliminirati višak tekućine iz tijela i smanjuje edeme nastale prekomjernim unosom natrija. Regulira količinu vode, smanjuje otekline i istovremeno snižava krvni tlak.


Nadalje, kalij je neophodan za zdravlje srca i igra središnju ulogu u reguliranju otkucaja srca. Sprečava grčeve u mišićima, smanjuje rizik od moždanog udara, štiti od osteoporoze i moćan je saveznik u borbi protiv mnogih drugih zdravstvenih tegoba.


VITAMINI B SKUPINE


Jedna od primarnih uloga TIAMIN B1 i vitamina B5 jest izlučivanje viška tekućine. Njihov nedostatak u tijelu manifestira se nastajanjem edema, osjećajem mučnine, nesanice i grčeva u mišićima.
Nedostatak vitamina B6, koji je izravno povezan sa zdravljem srca, može rezultirati astmom, te uzrokovati emocionalne poremećaje.


VITAMIN C


Ovaj vitamin sadrži brojne antioksidanse koji se bore protiv slobodnih radikala i smanjuju natečena stopala te druge vrste edema.
Vitamin D i kalcij pomažu u izlučivanju tekućine koju tijelo zadržava. Niska razina vitamina D u organizmu može uzrokovati upalu i otekline.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Najnovije

Staračke pjege: koji vitamin ih uklanja?

U današnjem videozapisu ću Vam preporučiti koji je najvažniji vitamin za uklanjanje starčkih pjega....Što su staračke pjege?Staračke pjege ili jetrene pjege vrlo su česte kod...

read more

Imaš pitanje, komentar ili prijedlog? 

Javi nam se! Pošalji nam upit putem kontakt forme i odgovorit ćemo ti čim prije. 

Translate »