Kako ukloniti gastritis?

28.01.2024

Ukoliko se želiti riješiti gastritisa,ovaj prirodni lijek će vam biti od velike pomoći…Što je gastritis?Gastritis je bolest koja označava upalu želučane sluznice, a može biti uzrokovan virusnom ili bakterijskom infekcijom, jakim fiziološkim stresom te iritacijom koju mogu uzrokovati: alkohol, lijekovi, kronično povraćanje, pretjerano izlučivanje želučane kiseline te konzumacija korozivnih tvari.Gastritis je jedna od najraširenijih bolesti modernog doba, a manifestira se kroz simptome poput: bolova u trbuhu, smanjenog apetita, mučnine, povraćanja, gubitka teka te potencijalno anoreksije.

Javlja se i i kod osoba pozitivnih na H. pylori. Prema nastanku i trajanju gastritis dijelimo na akutni gastritis, koji se pojavljuje naglo i prolazi u kratkom vremenskom periodu, te kronični gastritis, koji može trajati godinama.

Akutni gastritis predstavlja veliku grupu oboljenja sluznice želuca koja imaju opće kliničke i jedinstvene histološke karakteristike. Uglavnom je izazvan alkoholom ili probavljanjem korozivnih tvari.

Kronični gastritis se uglavnom razvija kao posljedica konzumacije raznih antiupalnih lijekova te kao posljedica infekcije H. pylori, nekog autoimunog poremećaja, degeneracije stijenke želuca ili, jednostavno, zbog starosti i dugotrajne iritacije.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Najnovije

Staračke pjege: koji vitamin ih uklanja?

U današnjem videozapisu ću Vam preporučiti koji je najvažniji vitamin za uklanjanje starčkih pjega....Što su staračke pjege?Staračke pjege ili jetrene pjege vrlo su česte kod...

read more

Imaš pitanje, komentar ili prijedlog? 

Javi nam se! Pošalji nam upit putem kontakt forme i odgovorit ćemo ti čim prije. 

Translate »